Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

П'ятниця, 14 вересня 2012, 11:30

Польське видавництво планує видати 7 томів творів Бруно Шульца

Гданське видавництво «Слово/образ територія» планує у семи томах видати твори відомого польського письменника єврейського походження Бруно Шульца.

Про це розповів 12 вересня на прес-конференції у Львові відомий літературознавець, директор польського видавництва «Слово/образ територія» професор Станіслав Росік.

Станіслав Росік пояснив: «Ми хотіли б показати завдяки тій збірці творів присутність Шульца серед польських письменників, серед письменників світових. На жаль, твори Шульца так і не мають доброго польського видання. Всі варіанти, які є, відрізняються один від одного. Маю на увазі зміст. Автори по-різному перекладають твори Бруно Шульца».

Перший том називатиметься «Цинамонові крамниці», потім «Санаторій під клепсидрою», далі невеликий том різних, «розкиданих» творів, потім «Книга листів», далі «Критичні ескізи», також окремими томом мали б бути поділені на частини «Графічні роботи» Шульца.

Своє завдання видавництво «Слово/обрах територія» бачить в тому, щоб у тих семи томах порівняти усі можливі версії друкованих перекладів творів Шульца, опубліковані в журналах з тими, що у книжкових варіантах.

Повний переклад українською мовою художньої прози Бруно Шульца здійснив Юрій Андрухович. Книжка вийшла у серії товстих класичних книжок видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.