Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:50

29 грудня: найпопулярніші запити у Google

Львів

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 29 грудня, українці найбільше шукали у пошуковику Googe інформацію про 2018 рік, що зміниться в житті українців у 2018 році.

Зокрема, у бюджеті-2018 передбачено підвищення мінімальної заробітної плати, з 1 січня її розмір складе 3723 гривень, прожитковий мінімум на одну особу становитиме в розрахунку на місяць з 1 січня – 1700 гривень; з 1 липня – 1777 гривень, з 1 грудня – 1853 гривень.

Окрім того, з 1 січня 2018 року підвищать пенсії військовослужбовцям.

Медична реформа вступає в дію у 2018 році. Українці тепер самостійно обиратимуть сімейного лікаря і підписуватимуть з ними угоду, а також після скерування від сімейного лікаря отримуватимуть право на безкоштовний огляд у профільних спеціалістів. Держава перестане платити гроші за утримання медзакладів, а оплачуватиме конкретну послугу надану конкретному пацієнтові.

2018 рік стане роком зміні для водіїв. Йдеться про фото- і відеофіксацію порушень ПДР, обмеження швидкості руху в населених пунктах з 60 до 50 км/год, збільшення штрафу за керування транспортним засобом без прав в 20 разів і встановлення дворічного терміну водійського посвідчення, отриманого вперше. Також у Міністерстві внутрішніх справ посилили відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані.

Щодо освіти, то зросте зарплата вчителів до 6,5 тисячі гривень. Для них запроваджується добровільна сертифікація. У випадку її успішного проходження – 20% надбавки до зарплати. Тепер школи змушені звітувати за свої витрати: куди і скільки вони витратили коштів. І не тільки бюджетних. Йдеться про надходження з усіх джерел. Зокрема, і так звані благодійні внески батьків школярів.

Кабінет міністрів вніс зміни до календаря святкових та вихідних днів в Україні. Почав він діяти ще у грудні 2017 року, коли на католицьке Різдво 25 грудня українці отримали вихідних день. Натомість тепер 2 травня в Україні – робочий день.

Цей запит набрали понад 2 тисячі українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.