Юрій Семашко,  29 грудня 2017

Lviving, InstaLviv, Lvivingram

Варіанти шукають і знаходять в львівському сегменті інстаграму цікаві ексклюзивні фотографії та вкладають y дайдежст.

Попри те, що найбільше львів'яни "сидять" у Facebook, Twitter i Вконтакті (попри офіційне обмеження доступу), чимало фотографій у Instagram присвячені Львову та львів'янам. За найпопулярнішими хештегами, що прив'язують до львівських фото, тут можна знайти сотні тисяч дописів.

Варіанти погортали інстаграм у пошуках чогось екзотичного та цікавого, і відібрали кільканадцять фотографій завантажених в листопаді-грудні.

Дуже багато фотографій зі Львовом у інстаграм заванатажують туристи. Екзотика нашого міста спонукає їх ділитись фотовраженнями з вуличок і ресторацій, з концертів та вечірок. І тут є місце курйозам. Так, під час одного з масових заходів на проспекті Свободи чоловік з арабською зовнішністю робить селфі на тлі намету ВО "Свобода". Є мала ймовірність що він знає про націоналістичні погляди цієї політичної сили, відтак певний змістовий контраст, якиq виникає на фотографії.

Також досить контрасно на вулицях Львова виглядає велетенська балалайка. Ще влітку міська рада взялась за вуличних музикантів, але ситуація не змінилась. Що ж, де грає балалайка, там і співатимуть частушки?

Не є чимось новим у центрі Львова й вуличні танці. Любителька pole dance показала нетрадиційне використання дорожного знаку на пл. Старий Ринок.

Ще одна користувачка інстаграму використала дорожні знаки для ілюстрації власної пунктуальності. Тлом її світлини є сучасний готель на розі вулиць Франка-Шухевича. Цього року тут змінили рух транспорту і поки перехрестя закрили, інстаграмерка влаштувала собі міні-фотосесію у стилі "бізнес-вумен".

До речі про фотосесії. Як і у решті соцмереж, у інстаграмі цей різновид нарцисизму також є популярним. Нерідко молоді люди аби зробити видовищне фото йдуть на ризик. Львівські дахи є популярними серед руферів, а особливо дах Оперного. Може Василю Вовкуну варто задуматись про легалізацію послуги "підйом на дах Львівської опери" і заробляти, як це роблять у Ратуші й костелі Ольги та Єлизавети? 

А у "Шевченківькому гаю" для фотосесій позують не лише люди, а й домашні улюбленці. У скансені є невеликий зоокуток, його вихованці виглядають  гармонійно в кадрі поряд зі старовинними хатами.

Дещо неоднозначно виглядають фотосесії інстаграмерів на Личаківському кладовищі. Незважаючи на непорозуміння  між поляками, Музеєм ідей і організаторами фотовиставки, що сталось восени 2012 року, поховання польських вояків все ж використовують як тло для фотографування. Добре, що тепер усе пристойно і зрозумілий коментар.

Про виступи у різних країнах світу польсько-українського гурту Dagadana Варіантам уже розповідала його львівська учасниця.  Саме у інстаграмі можна знайти доказ досить цікавого факту в їхній творчості, а саме спеціальне японське видання їхнього альбому. Що символічно, це сталось у рік Японії в Україні. У коментарях до фотографії "Меридіану 68" Даґадана припускає, що наприкінці травня буде їх концерт у Китаї.

У інстаграмі, порівняно з рештою популярних в Україні соцмереж, є мало політики. Однак і в інстаграмі вони діляться фотографіями, і тут світлини дещо іншого змісту, ніж в офіційно-діловому Фейсбуці. Так, ми натрапили на один цікавий фотофакт з життя львівського народного депутата Ігоря Васюника, про який не згадується на його Фб-сторінці. Цієї осені він був старостою на весіллі. З інтер'єру впізнаються фойє і зал готелю "Цитадель Інн".

Можна відшукати в Інстаграмі й помилки. Користувач vaglaskogur оприлюднює фото зі зброюєю, щоправда не бойовою. Однак з решти світлин з його сторінки можна зробити висновок, що він стажувався або працював репортером на телеканалі "24", а позування на камеру зі зброєю в руках є неетичним для журналістів. Абсурдності такого фото додає те, що помешкання власниці телеканалу "24" (і за сумісництвом дружини міського голови Львова Андрія Садового) в 2014 році обстрілювали  саме з гранатомета. Та Варіанти знають, що це студент і вірять що він виправиться і поводитиметься краще.

Закінчується підбірка світлиною роти солдат однієї з військових частин Львова, які у повному спорядженні позують в стилі "You're in the army now" десь на природі.

У інстаграмі загалом, так і на його львівських сторінках, є одноманітність у тематиці фото. Про цей факт уже досліджували і писали на сторінках тематичних ЗМІ та блогів. Однак ви можете підписатись на сторінку Варіантів, де є фото про культуру, екологію, політику про місто і події у ньому, – справжне різноманіття.

Основний колаж: vk.com/ualviv_insta

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.