Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

galychyna.info

П'ятниця, 14 вересня 2012, 16:06

Польща представляє у Львові 10 днів польського кіно

Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком 2012» відбудеться у Львові 21-30 вересня.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив координатор проекту ПСПК «Під Високим Замком 2012» Консул Республіки Польща у Львові Яцек Жур.

«З 21 по 30 вересня Перегляд Сучасного Польського Кіно «Під Високим Замком 2012» представить у Львові 31 фільм. Стрічки будуть поділені на кілька груп: мелодрами, короткометражні фільми, мультиплікаційні фільми для дорослих. Критерієм відбору була привабливість фільмів для глядачів. Майже кожен фільм-учасник є володарем однієї або кількох міжнародних кінонагород», - додав Яцек Жур.

Цей проект покликаний поширювати сучасну польську кінопродукцію у Львові і стане одним з важливіших заходів, прсивячених святкуванню 25-ліття заснування польської консульської місії у Львові.

Організатори заходу планують, щоб перегляд фільмів відбувався не лише на великих екранах кінотеатрів, а й вийшов на вулиці, на екрани в кав'ярнях, книгарнях.

Кіносеанси супроводжуватимуться різними акціями: лекції для дітей та молоді, дискотека в Picasso, де танцюватимуть під ритми з польських та зарубіжних фільмів, вечір танго, ночі в кіно, концерти, вистави.

Особливим гостем заходу буде режисер Януш Маєвскі, який, окрім своїх фільмів, представить письменницький доробок.

Захід має некомерційний характер. Ціна на кіносеанси символічна – 10 грн. На частину супроводжуючих заходів вхід буде вільний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.