Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пункт пропуску

Середа, 3 січня 2018, 16:12

З січня в Україні запрацювало обмеження на ввіз товарів

пункт пропуску

Йдеться про обмеження на безподаткове ввезення товарів в багажі у 150 євро.

Про це повідомляє УНІАН.

У грудні 2017 року Верховна Рада затвердила законопроект "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році". 

Згідно із прийнятими змінами, з 1 січня 2018 року вводиться обмеження на безподаткове ввезення товарів в багажі у розмірі 150 євро при в'їзді до України.

При в'їзді в країну через аеропорт обмеження становить 1000 євро. При цьому в разі в'їзду в країну частіше, ніж один раз на 72 години, обмеження на безподаткове ввезення товарів становить 50 євро. 

Водночас з 1 січня 2019 року в Україні запровадять обмеження на безподаткове пересилання товарів з-за кордону, що передбачають сплату податку на додану вартість (20%), мито (10%) і акциз при отриманні більш як трьох посилок на місяць вартістю понад 150 євро.

Нагадаємо, що  в Україні встановлено безмитний ліміт міжнародних поштових відправлень 30 кг на суму 150 євро в день. Однак в ньому, наразі, не  врегульовано  механізм обліку відправлень та вартості товарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.