Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Середа, 3 січня 2018, 12:58

З січня в Україні заборонили викидати несортоване сміття

сміття

З 1 січня 2018 року запроваджуються нові правила поводження з побутовими відходами.

Про це повідомляє Укрінформ.

З 1 січня 2018 року в Україні запрацювали зміни до закону "Про відходи" щодо заборони захоронення неперероблених відходів.

Згідно із прийнятим законопроектом, місцевим владам заборонено захороняти неперероблені побутові відходи на сміттєзвалищах, натомість вони мають забезпечити сортування сміття за видами для переробки та утилізації.

Також закон передбачає, що під час обрання місцевою владою схеми санітарного очищення, перевага надається пропозиціям, що передбачають більший ступінь перероблення чи утилізації сміття.

А спалювання відходів дозволяється лише на спеціально призначених для цього підприємствах і лише для одержання енергії. Крім цього, законом забороняється проектування, будівництво та експлуатація сміттєзвалищ без оснащення системами захисту грунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року, депутати обасної ради затвердили Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року.

Це є перший затверджений документ, що стосується поводження й утилізалізації ТПВ на території Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.