Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 11 січня 2018, 14:26

На кордоні з Польщею рух розблоковано, – МВС

пункт пропуску

Протестів на кордоні з Польщею сьогодні немає, відтак у МВС запевняють, що рух у пунктах пропуску розблокований.

Про це йдеться на сайті МВС України.

Сьогодні на кордоні з Польщею акцій протесту так званих "човників", які обурені новими податковими обмеженнями на ввезення товарів з-за кордону, немає.

Згідно з даними Держприкордонслужби, станом на 12:00 год. ситуація із чергами на кордоні з Польщею така: Угринів – 80 авто, Рава-Руська – 215 авто, Грушів – 60 авто, Краковець – 225 авто, Шегині – 195 авто, Смільниця – 20.

Нагадаємо, вчора, 10 січня, громадяни перекрили рух у пунктах пропуску "Рава-Руська", "Шегині", а також у с. Роснівка, що за 10 км перед Краківцем.

"Патрульні поліцейські Львівської та Волинської областей вчора повністю забезпечили публічну безпеку. Правоохоронці підтримували діалог з протестуючими. Жодних порушень законодавства зі сторони громадян не було", – йдеться у повідомленні МВС України.

Зазначимо, вперше "човники" перекрили пункт пропуску "Рава-Руська–Гребенне" 4 січня.

Як розповіла Варіантам вчора очільниця "Асоціації платників податків України у Львівській області" Лілія Долінська, внесені зміни до Митного кодексу скоротили кількість нелегальних товарів, ввезених з-за кордону так званими "човниками", а також зменшили черги на кордоні з Польщею. 

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. 

При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.