Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин

ukrinform.com

Вівторок, 16 січня 2018, 12:56

У міськраді вирішуватимуть, чи закривати школи Львова на карантин через кір

карантин

Сьогодні на позаплановому засіданні комісії ТЕБ і НС вирішуватимуть, чи вводити через епідемію кору у школах Львова карантин.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, сьогодні о 16:00 год. відбудеться позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо стану захворюваності на кір у місті.

"Сьогодні буде міська комісія з надзвичайних ситуацій, яка фіналізує рішення. Я не вбачаю за можливе закривати школи у Львові, бо ніхто не може спрогнозувати, скільки дітей ще захворіє і скільки місяців це буде тривати. Діти однозначно за те, щоб школи закрити. Думаю, що кожен колектив у школі буде приймати рішення. Якщо є випадки захворювання дитини на кір в тій чи іншій школі, то тут батьківський, педагогічний колектив повинні приймати рішення. Але на рівні міста приймати рішення, я вважаю, сьогодні є не на часі. Це моя позиція. Але буде комісія, будуть доповіді, фахівці, і ми фіналізуємо кінцеву позицію",  розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору. В області зареєстрували 84 випадки кору, з яких – 56 у дітей, а також у Львові, де кількість хворих становить 74 людини.

Через спалах кору в освітніх закладах області, де зафіксували бодай один випадок захворювання на кір, зимові канікули продовжили до 22 січня. А після виходу з канікул невакцинованим від кору дітям обмежать доступ до шкіл та садочків.

Також вчора Андрій Садовий заявляв, що карантин у школах Львова через кір не запроваджуватимть.

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.