Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Закордонний паспорт

lowcostawia.com.ua

Вівторок, 16 січня 2018, 15:05

Черга на виготовлення закордонних паспортів може зникнути навесні

Закордонний паспорт

Від сьогодні поліграфічний комбінат "Україна" виготовлятиме вдвічі більше закордонних паспортів – по 21 000 на добу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 

Сьогодні, 16 січня, Перший віце-прем’єр міністр, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів перевірив запуск нового обладнання для персоналізації (нанесення персональних даних) закордонних біометричних паспортів на Поліграфічному комбінаті "Україна".

Завдяки новому обладнанню в Україні хочуть стабілізувати ситуацію з персоналізацією термінових документів. І вже протягом наступних 2-3 місяців черги на отримання біометричного закордонного паспорта бути не повинно.

"Як мені відомо, Поліграфкомбінат потребував нове обладнання іще у 2014 році. У серпні 2017 року Мінекономрозвитку ініціювало рішення Уряду про зменшення відрахування до Державного бюджету частини чистого прибутку комбінату. Завдяки цьому комбінат зміг спрямувати додаткових 35% чистого прибутку на нове обладнання. Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини вони зможуть виготовляти вдвічі більше документів. Зараз це 10 000 паспортів на добу, а від сьогодні це буде 21 000 на добу", – зазначив Степан Кубів.

Обладнання, яке закупив Поліграфкомбінат – це система BookMaster One #351 від компанії  ІАІ industrial systems B.V. Її вартість – 1,7 млн Євро. Аналогічне обладнання використовується у більш ніж 25 країнах світу. Продуктивність нової системи  становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу та 3 960 000 паспортів на рік.

Наразі в черзі на персоналізацію стоїть 775 000 наборів персональних даних. До сезону літніх відпусток Поліграфкомбінат працюватиме у діючому режимі 7 днів на тиждень цілодобово (у три зміни).

Нагадаємо, у Центрах надання адміністративних послуг Львова почали видавати біометричні закордонні паспорти з січня минулого року. У листопаді протермінували видачу 5865 паспортів через популярність послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.