Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пиво "Балькони"

ФБ театру пива "Правда"

Середа, 17 січня 2018, 17:32

!Fest намалював Садового у сексистському скандалі

Пиво "Балькони"

Головний пивовар театру пива "Правда" вважає сексизмом продаж пива зі зображенням оголеного жіночого тіла на етикетках.

Головний пивовар театру пива "Правда" Корі Маꥳннес заявив, що торгові марки "Колєжанки" і "Балькони" (співавтором рецепту яких він є) зі зображенням напівоголеного жіночого тіла на етикетках є проявом сексизму.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 

"Поки (смачне) пиво всередині цих пляшок представляє мене і мій виріб, я не схвалюю зв'язку зі сексистськими етикетками на самому пиві. Я не хочу, щоб мою роботу пов'язували з таким ставленням, з виготовленням етикеток і випуском у світ. Я не хочу, щоб люди думали, що я така людина, яка думала б, що це добре.

Ці етикетки не мають нічого спільного з пивом всередині, як і все те, що пов'язане з дешевим сексизмом, який пивова промисловість сподівається продавати з продукцією.

Ми живемо в світі, де є сексизм та мізогінарний порив – є особливою проблемою в пивній галузі. Я бачив це весь час в Америці, і я бачу це тут в Україні, і це серйозна проблема, яка відштовховує жінок від нашої галузі. Такі пивні етикетки продовжують створювати перешкоди для людей всіх типів", – пояснив пивовар.

Також на етикетці пива "Балькони" на одному з балконів (ліворуч) можна помітити міського голову Львова Андрія Садового.

У коментарі Варіантам PR-менеджер Холдингу емоцій !Fest Тарас Маселко підтвердив, що пиво продається у театрі пива "Правда" з 4 січня. 

"Воно продається добре, також стала краще продаватися й книга "Ґвара". Така етикетка може розповісти гостям Львова про "Ґвару" – старий львівський діалект, тому що кожна етикетка чи то політична, як з Меркель, Обамою чи Трампом, чи то культурна, несе в собі певний меседж. Етикетка – це візуалізація художника, і нічого поганого в зображенні оголених жіночих грудей на етикетці "Бальконів" немає", – розповів Маселко.

Також він додав, що адміністрація знає про ставлення Корі Маꥳннеса до етикеток.

"Ми не вважаємо допис співробітника в Facebook приводом для реакції адміністрації закладу. Феміністки театру "Правда" претензій не пред'являли. Резонансу на даний момент недостатньо і тому пиво продаватимуть й надалі".

Нагадаємо, що у 2015 році у внаслідок харчового отруєння у театрі пива "Правда" Холдингу емоцій !Fest до львівських лікарень звернулося 52 особи, у 8 з них медики виявили сальмонельоз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.