Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комунальне майно

Нацполіція Львівщини

Середа, 17 січня 2018, 17:58

На Львівщині директора комунального підприємства підозрюють у розкраданні майна

комунальне майно

Директор реформованого комунального підприємства однієї районних рад області, привласнив майна на загальну суму 210 000 гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Львівські правоохоронці спільно з працівниками прокуратури викрили факти привласнення майна реформованого комунального підприємства однієї з райрад на загальну суму 210 000 гривень.

Як встановили правоохоронці, директор приватного підприємства, яке є правонаступником реформованого комунального підприємства однієї районних рад області, зловживаючи службовим становищем, привласнив товарно-матеріальних цінностей на суму 210 000 гривень.

Також встановлено, що у грудні 2009 року районна рада та майбутній директор підприємства уклали між собою договір оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства, відповідно до якого на цій базі було створено реформоване приватне підприємство.

Відповідно до умов договору, списання майна підприємства мало відбуватись лише на підставі рішення сесії районної ради. Проте впродовж травня-серпня 2010 року засновник та директор приватного підприємства, діючи як службова особа, без відповідного рішення ради вивіз та привласнив майно підприємства – котли, радіатори, металеві труби опалення, станок для різання паперу тощо.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи, або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 4 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.