Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Середа, 17 січня 2018, 17:53

На Львівщині майстра лісу підозрюють у незаконній вирубці дубів

вирубка лісу

Сума збитків становить понад 800 тисяч гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

 Працівники  та обласної прокуратури виявили незаконне понаднормове зрізання дубів на території лісництва Карпатського регіону.

Правоохоронці встановили, що лісозаготівельною бригадою впродовж 2016 року проводилось вирубування дерев, що росли у межах відведеної під рубку лісопосадки. Разом з тим 38-річний майстер, який здійснював організаційне керівництво та контроль за проведенням робіт на лісопосадці, не відобразив понаднормове зрізання 30 дерев породи дуба.

Унаслідок зазначених протиправних дій завдано збитків на суму 825 тисяч гривень.

Прокурором Львівської області посадовцю повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, з грудня 2016 року до травня 2017 року на території лісництва одного з лісогоспів Карпатського регіону Львівщини правоохоронці виявили незаконну вирубку півтора десятка дерев ялиці, за що на початку листопада минулого року також оштрафовано майстра лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.