Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада України

ТСН

Четвер, 18 січня 2018, 17:12

Свобода і Опоблок не голосували за закон про деокупацію

Верховна Рада України

Дві групи депутатів у Верховній Раді не підтримали визнання Російської Федерації державою-агресором та окупантом: Опозиційний блок та представники ВО "Свобода".

За закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" сьогодні, 18 січня, проголосували 280 народних обранців, зокрема, 123 нардепи від Блоку Петра Порошенка, 76 від Народного фронту, 22 від Самопомочі, 17 від Радикальної партії Ляшка, і 15 від Батьківщини.

"Проти" закону проголосувала у повному складі фракція Опозиційного блоку.

Не голосували також за закон про деокупацію та реінтеграцію Донбасу і представники ВО "Свобода": Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, Михайло Головко, Олег Осуховський та Олександр Марченко.

"Утрималася" від голосування й колишня українська військова Надія Савченко.

Зазначимо, що за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, закон про деокупацію розширює можливості використання ЗСУ для відсічі агресії РФ та дозволяє Україні ефективніше протистояти Росії у міжнародних судах. Відтак, за його словами, цей закон створює правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, Петро Порошенко подякував народним депутатам за закон про реінтеграцію Донбасу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.