Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

tvi.ua

Понеділок, 17 вересня 2012, 14:51

Свободівці просять громадськість контролювати формування ДВК

ВО "Свобода" закликає громадськість і журналістів висвітлювати процедуру формування дільничних виборчих комісій і для цього прийти під стіни окружних виборчих комісій 19,20 та 21 вересня.

Про це сьогодні, 17 вересня на прес-конференції повідомила голова ЛОО ВО "Свобода" Ірина Сех.

"В ці дні – 19, 20 та 21-го вересня, коли буде відбуватись жеребкування, іншого виходу, як стояти під окружною виборчою комісією, немає. А на тому майдані, де будуть зібрані люди, повинна відбуватись пряма трасляція всього того, що відбувається в ОВК, це потрібно забезпечити технічно", - наголосила Сех.

Такі заходи, за словами депутатки, є вимушеними, оскільки головна мета нової процедури формування ДВК – звести до мінімуму представництво в ній опозиційних сил.

Нагадаємо, 13 вересня, ЦВК внесла зміни до постанови про порядок проведення жеребкування щодо формування ДВК. Це означає, що жеребкування буде проводитись ОВК за таким же принципом, як проводилось жеребкування у ЦВК для формування самих ОВК.

Представники опозиційних партій відразу ж висловили свій протест проти таких змін, наголошуючи, що ця процедура унеможливить справедливе представництво всіх політичних партій у ДВК.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.