Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Остапишин

ria-ukraine.com

Понеділок, 22 січня 2018, 14:14

Львівське телебачeння пояснило, чому закрило "Концерт вітань"

Петро Остапишин

У програмі виявили порушення законодавства про авторські права.

ТРК "Львів" на офіційному сайті  оприлюднила позицію щодо припинення програми "Концерт вітань".

Зважаючи на те, що лише з 1 січня у структурі ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" змінився формат роботи з комерційним контентом, за браком часу її механізм остаточно ще не випрацюваний. Відповідно, співпраця з проектами, які з об’єктивних, а також, юридичних причин не можуть на цьому етапі транслюватися в ефірі ТРК "Львів", буде переглядатися і автори цих програм про це повідомлені.

"Концерт вітань" є одним із таких проектів, оскільки, належить саме до комерційного контенту. Щоб не порушувати законодавство та принципи Суспільного мовника було прийнято рішення зробити перерву у виробництві програми "Концерт вітань" до з’ясування усіх деталей.

Також, є ще одна причина "канікул" проекту. З ведучим програми Петром Остапишиним Львівською філією Суспільного мовлення був укладений цивільно-правовий договір від 16 березня 2017 року, дія якого закінчилася 31 грудня 2017 року. Водночас, у зв’язку з неукладенням Філією у 2017-му році договору про виплату виконавцям гонорарів передбачених авторським правом, використання їхніх музичних творів у програмі "Концерт вітань" відбувалося з порушенням вимог ч.1 ст.43 Закону України про авторські та суміжні права.

У зв’язку зі змінами та зважаючи на порушення законодавства щодо виплати виконавцям гонорарів передбачених авторським правом, Львівською філією, було вирішено тимчасово призупинити співпрацю з Петром Остапишиним. Про це його завчасно повідомили на зустрічі із продюсеркою філії.

Як розповів Петро Остапишин у коментарі "Варіантам", по замовленнях глядачів програма "Концерт вітань" були листи з замовленими привітаннями навіть на березень. А через перерву у виробництві проекту, ведучий "оприлюднив номери телефонів і попередив, що надалі програма виходити не буде, людям повернуть гроші за замовлені привітання". Проте згідно з офіційними даними відділу бухгалтерського обліку та звітності львівської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокоманія", передоплат за послуги привітання у випусках програми в 2018 році на рахунок НСТУ не надходило.

Зазначається, що за офіційними даними ТРК "Львів", дохід для телекомпанії від цієї програми (на основі 2017 року) був значно менший, аніж поінформував Петро Остапишин у коменатарі "Варіантам".

Нагадаємо, програма "Концерт вітань" виходила на Львівському телебаченні щотижня з 1977 року. Петро Остапишин – її ведучий протягом 38 років. Востаннє програма була в ефірі 31 грудня о 14:00.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.