Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівське телебачення

Середа, 24 січня 2018, 14:55

Журналісти Львівського телебачення протестують проти їхнього звільнення

Львівське телебачення

Журналістський колектив львівського телебачення звернувся у Національну спілку журналістів України через реформу суспільного мовлення.

Журналісти ПАТ "НСТУ" "Львівська регіональна дирекція" (ТРК "Львів" та "Львівське радіо", – ред.), яких мають звільнити до квітня цього року через реформу суспільного мовлення, звернулися по допомогу до Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Текст звернення Варіанти подають повністю:

                             Лист – звернення до НСЖУ 

Звернутися до професійної спілки журналістів нас змусили події, що відбуваються у філії ПАТ "НСТУ" "Львівська регіональна дирекція". Під гаслом оптимізації та реорганізації, що триває вже кілька місяців у системі "НСТУ", відбувається практичне знищення колективу та регіонального мовлення.

За задумом авторів реформ суспільного мовника, в регіоні залишаються в ефірі лише ранкові розважальні програми, випуски новин та вечірня розмовна півгодинна програма. Все інше – непотріб. Так само, як і люди, що створювали ці програми. Натомість, для перегляду регіональному глядачеві пропонуються або ж архівні телепередачі, створені тепер вже неугодними працівниками, або ж "секонд-хенд" з  UA: Перший – "Надвечір'я", "Фольк-мюзік", "Лайфхак українською" і т.д.

Відповідно до стратегії розвитку суспільного мовника, під скорочення підпадає більш як 70% усіх працівників Львівської регіональної філії. Як знущання виглядає пропозиція вакансій, до прикладу, в Києві із посадовим окладом 4 800 грн чи в Краматорську Донецької області, або ж 0,5 такої ж декретної ставки в Івано-Франківську.

Процес реформування та відбору на штатні посади відбувався не прозоро, тишком-нишком від  більшої частини працівників, за принципом особистої відданості. Як результат – розкол колективу на "наших" і "не наших". Не кажучи вже про численні порушення, коли повідомлення про майбутнє вивільнення вручалися єдиному годувальнику сім'ї, працівнику-інваліду чи обом із подружжя, на утриманні яких є малолітні діти. Така собі "зачистка території".

Аргумент таких дій простий – скорочення бюджетного фінансування. Міф про залучення вивільнених працівників до співпраці через конкурс проектів так і залишається міфом – ні положень про конкурс, ні умов, ні вимог до проектів, які мали би виготовлятися з 2 квітня.

За таких обставин вважаємо за необхідне підтримати вимоги, викладені в листі наших колег з філії ПАТ "НСТУ" "Волинська регіональна дирекція" про скасування заходів щодо масового вивільнення працівників регіональних філій, що має завершитися до 2 квітня 2018 року та визнання недійсними рішень Правління ПАТ "НСТУ" з цього приводу.

                    Журналістський колектив (тепер уже вивільнений) філії                         ПАТ "НСТУ"  "Львівська регіональна дирекція"

Зазначимо, Львівська філія НСТУ – одна з 23 регіональних дирекцій Національної суспільної телерадіокомпанії України. У її складі — телевізійний канал "Львів" та "Львівське радіо". 

Сьогодні колишня обласна державна телерадіокомпанія трансформується в незалежний від влади суспільний мовник. Відтак із квітня штатний її розпис скоротять до 96 штатних посад, тоді як станом на грудень 2017 року він складався з 311 штатних посад.

Нагадаємо, нещодавно НСТУ заявила про те, що доможе якнайшвидшому працевлаштуванню людей, які вивільняються внаслідок скорочення штату компанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.