Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

щеплення

naturalnews.com

Середа, 24 січня 2018, 15:40

Щеплення від кору: МОЗ оприлюднило перелік протипоказань

щеплення

Міністерство охорони здоров'я роз'яснило, кому не можна робити щеплення від кору.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Перелік протипоказань щодо вакцинації КПК (щеплення від кору) є невеликим. За світовими стандартами він не включає легкі застуди з температурою до 38°С.

Вакцинацію не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується:

- гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5°С;

- серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо);

- захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі);

- вагітність. Вакциною КПК не прищеплюють вагітних, адже вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити на етапі планування вагітності.

У разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так зване медвідведення від щеплень.

Протипоказання на більший термін, ніж два тижні, може визначити тільки імунологічна комісія, що зазвичай збирається в районній лікарні або міській чи обласній поліклініці. Потім пропущені за календарем щеплення потрібно надолужити.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині на кір захворіли 188 людей. Найбільше хворих, 122 людини, зафіксували саме у Львові.

З 15 січня дотепер в міських поліклініках Львова від кору вакцинували понад 4000 дітей. Кабінети щеплень у Львові працюватимуть в усіх у поліклініках міста також і щосуботи з 9:00 до 15:00 год.

Нагадаємо, епідемію кору офіційно зафіксували на Львівщині 15 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.