Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 25 січня 2018, 13:20

Садовий хоче створити будівельний реєстр львів'ян-порушників

Андрій Садовий

Андрій Садовий хоче створити реєстр із містобудівельними порушеннями, які вчиняють самі львів'яни.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 25 січня, під час сесії Львівської міської ради депутати обговорювали проблему скляних надбудов у місті. Мова йшла, зокрема, про надбудови на будинках на вул. Беринди, 3 та вул. генерала Чупринки, 62.

Як повідомила начальниця управління охорони історичного середовища міської ради Лілія Онищенко, надбудова в будинку на вул. Беренди, 3 здана в експлуатацію близько 10 років тому і має усі дозвільні документи. Щодо надбудови на вул. Чупринки, 62, то управління охорони історичного середовища звернулося до власника повернути її в первинний вигляд.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що надбудов за вказаними адресами бути не повинно. Також він наголосив, що хоче створити реєстр містобудівних порушень, які виникають через діяльність самих львів'ян.

"Щодо надбудови на вул. Беринди – це питання принципове, цього МАФу там бути не може. Те саме стосується вул. Чупринки. Працюємо зараз в юридичний площині. Треба поважати громаду міста. Тому у мене є ідея зробити реєстр порушень, які відбуваються завдяки відомим львів’янам. Хай громада знає своїх "героїв", – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно міськрада похвалилась, що "Град Готель" демонтував скляну надбудову на новому корпусі готелю, яка була встановлена минулого року з боку проїду Крива Липа.

Хоча будівництво 9-поверхового корпусу "Гранд Готелю" у прозді Крива Липа, який звели навесні 2017 року, експерти назвали незаконним, оскільки об'єкт не має всіх дозвільних документів, а також частина його розташована на території пам'ятки архітектури – Музею етнографії та художнього промислу.

Зазначимо,"Гранд Готель" належить депутату міськради Григорію Козловському, який є приватним підприємцем, а також власником готельно-ресторанного комплексу "Святослав", пивного ресторану "Королівська пивоварня" у Львові. Також нещодавно стало відомо, що Григорій Козловський є співласником будівельної компанії Avalon, яка зведе у Львові першу 25-поверхівку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.