Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівводоканал

Четвер, 25 січня 2018, 16:28

Міжнародні компанії проводитимуть аудит сімох найбільших комунальних підприємств Львова

Львівводоканал

Щороку аудит проводитимуть у Львівтеплоенерго, Залізничнетеплоенерго, Львівсвітлі, АТП №1, Львівелектротрансі, Львівводоканалі та Львівспецкомунтрансі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 25 січня, під час сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу "Про проведення щорічного обов’язкового зовнішнього незалежного аудиту комунальних підприємств Львівської міської ради".

Як зазначила директорка юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, міська рада повинна залучати міжнародні фірми для проведення аудиту фінансової звітності комунальних підприємств через внесені у законодавство зміни.

"Була створена комісія, до складу якої було включено депутатів і представників наших департаментів. У першу чергу, ми встановили два критерії, за одночасної наявності яких підприємство підлягає для проведення міжнародного аудиту: якщо чистий дохід від реалізації продуктів та послуг і внески у статутний капітал повинні перевищувати понад 5 млн грн. Також ми обрали критерії для міжнародної аудиторської фірми, яка буде залучатися до перевірок: має бути членом міжнародної мережі аудиторських компаній і мати офіс в Україні; штатна чисельність працівників аудиторської фірми має склади 30 людей у компанії, де не менше, ніж 5 з них мають мати сертифікат на кваліфікаційну придатність, а також підприємство має виконати не менше 5 договорів на виконання аудиту річної фінансової звітності українських комунальних підприємств",  пояснила Гелена Пайонкевич.

Відтак обов’язковому міжнародному аудиту будуть підлягати найбільші підприємства Львова: МКП "Львівтеплоенерго", ЛКП "Залізничнетеплоенерго", ЛКП "Львівсвітло", АТП №1, ЛКП "Львівелектротранс", ЛМКП "Львівводоканал", ЛКП "Львівспецкомунтранс".

Нагадаємо, наприкінці грудня 2017 року міська рада ухвалила рішення, згідно з яким фінансову діяльність найбільших ЛКП перевірятимуть не щоквартально, а щомісяця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.