Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Батьківщина

Вівторок, 18 вересня 2012, 13:07

Ми бачимо як ніколи потужний тиск на ЗМІ – Шевченко

Відомий журналіст і народний депутат Андрій Шевченко розповів, що під час цьогорічної виборчої кампанії до парламенту в Україні наявний безпрецедентний тиск на мас-медіа.

Про це він повідомив сьогодні, 18 вересня, на прес-конференції у Львові.

Шевченко нагадав про ситуацію з тиском на телеканало ТВі, а також розповів про історію з газетою «Зміївський кур’єр» у Харківській області, якій, згідно із судовими рішеннями, загрожує закриття.

«У нас нерівні умови для ведення агітації. Ми вже зібрали колекцію неправомірних відмов від різних засобів масової інформації», – наголосив Шевченко.

Найбільш вражаючий випадок, за словами Шевченка, стався з Чигиринською районною газетою. Коли Об’єднана опозиція звернулася до цієї газети з проханням розмістити матеріали про одного з кандидатів від ОО, їм відповіли, що головний редактор у відпустці аж до закінчення виборчої кампанії, і тому розміщення матеріалів неможливе.

«Чимало редакторів нам сказали – йдіть в суд і відстоюйте там свої права. Не виключено, шо ми так і зробимо», – наголосив Шевченко.

Він також зауважив, що є серйозні етичні моменти, пов’язані з журналістами, які балотуються до парламенту. За словами Шевченка, йому відомо про суперництво Дмитра Добродомова і Михайла Хміля на одному із мажоритарних округів Львівщини.

«Я думаю, що це дуже серйозний моральний вибір, який для себе має зробити журналіст-кандидат. Це ставить нову етичну планку перед представниками нашої професії», – сказав Шевченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.