Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Геріатричний пансіонат

ombudsman.gov.ua

Четвер, 1 лютого 2018, 13:25

Львівська обласна рада вирішила як вберегти землі геріатричного пансiонату

Геріатричний пансіонат

Земельні ділянки що мусять бути закріплені за геріатричним пансіонатом є предметом судів, до яких причетна Львівська міська рада.

Про це сьогодні після круглого столу розповів журналістам заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Чиновник пояснив, що у 2009 році тодішній голова Львівської облдержадміністрації своїм розпорядженням виділив 2,4 га землі поблизу пансіонату благодійній організації для будівництва житла для інвалідів. По ній уже 8 років тривають суди.

"Зараз є невирішеною проблема землі пансіонату: обласна рада 4 рази зверталась до Львівської міської ради (востаннє – у липні минулого року) з проханням виділити земельну ділянку, але відповіді не було. Тривають суди.І виділити земельну ділянку в користування неможливо.
Міськрада не може відвести у користування, але враховуючи внесені у земельний кодекс зміни, ми зареєструємо речове право за нашим об'єктом нерухомості," – розповів Гірняк.

Він також повідомив, що вперше за 10 років на геріатричний пансіонат обласна рада виділила 4 мільйони 850 тисяч гривень. Ця сума буде потрачена на цілі передбачені Департаментом соціаального захисту ЛОДА спільно з керівництвом геріатричного пансіонату. Зокрема кошти витратять і на протипожежні заходи.

Нагадаємо, торік у грудні Львівська міська рада вносила зміни до зонінгу Личаківського району, згідно з яким 2,4 га землі геріатричного пансіонату  відвели як зону ділової та громадської діяльності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.