Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Турківський район

Четвер, 1 лютого 2018, 13:36

Депутати обласної ради виділили гроші на будівництво школи у Турківському районі

Турківський район

Із бюджету Львівщини депутати виділили 4,7 млн грн на будівництво школи у с. Либохора, яке розпочали ще у 2008 році.

У вівторок, 30 січня, на сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до бюджету Львівщини на 2018 рік, повідомляє кореспондент Варіантів.

Згідно з проектом рішення, серед об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, в яких цьогоріч коштом обласного бюджету проводитимуть ремонтні та реставраційні роботи, є будівництво нової школи у Турківському районі.

Відтак депутати виділили 4,7 млн грн на спорудження загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у с. Либохора Турківського району Львівської області.

Як йдеться у проекті рішення, будівництво нової школи на 480 учнів у с. Либохора розпочали ще у 2008 році, а завершити повинні у 2019 році. Наразі готовність об'єкта становить 31,8%.

Кошторисна вартість будівельних робіт становить понад 58 млн грн. Зведення школи також фінансується коштом Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Станом на 1 січня цього року залишок кошторисної вартості будівництва – 39,6 млн грн. 

Зазначимо, с. Либохора є одним із найбільших гірських сіл району, протяжністю 14 км, чисельність населення – 2120 осіб.

На сайті ДФРР вказано, що діюча загальноосвітня школа I-III ступенів с. Либохора складається з трьох приміщень, збудованих у 1900 році. Капітальний ремонт будівель не проводився, їхній технічний стан незадовільний: в аварійному стані знаходяться покрівля, підлога, печі.

Наразі 278 учнів навчаються у дві зміни в приміщеннях, які не відповідають санітарним вимогам. А тепловий режим у класах, особливо в зимовий період, є незадовільним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.