Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

vorobus.com

Вівторок, 18 вересня 2012, 13:14

Мешканці Львівщини самі повинні боротися з борщівником

99 тис. грн., передбачені 2012 року на заходи ps знешкодження борщівника на Львівщині з обласного фонду Охорони навколишнього середовища, не надійшли. 

Про це сьогодні, 18 вересня, на брифінгу повідомила завідувач лабораторії захисту рослин Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України, кандидат біологічних наук Катерина Яцух.

Влада не розуміє, що борщівник становить руйнівну, токсичну дію, тому мешканці Львівщини повинні самі боротися з цією рослиною.

Катерина Яцух наголосила: «Голови сільських рад повинні на всіх своїх землях проводити скошення борщівника, не дати йому зацвісти. Мешканці сіл повинні також скошувати борщівник біля річок, на своїх полях, городах, пасовищах. В засобах масової інформації треба провести роз'яснювальну роботу, бо багато людей не знають, що таке борщівник. Треба також оголосити борщівник карантинним об'єктом. Є потреба розробити хімічні методи боротьби з цим шкідником».

В Україні розповсюджено 5 видів борщівника. З них найбільш шкодочинний борщівник Сосновсього. У 70-ті роки він був завезений на Львівщину як кормова культура. Згодом з'ясувалося, що через нього молоко має гіркий присмак. Рослина має потужну кореневу систему, корінь може прорости до 1 метра. Цвіте борщівник до 7-8 років. Після відцвітання відмирає.

Після опіку борщівником піднімається температура, з'являються пухирі. Обов'язково треба промити обпечене місце водою та старатися, щоб уражена ділянка не потрапляла під пряме сонячне проміння.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.