Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Понеділок, 5 лютого 2018, 16:55

Проїзд пенсіонерів у львівських маршрутках: Садовий апелює до Києва

львівські маршрутки

Андрій Садовий вважає, що у питанні безоплатного проїзду пенсіонерів у львівських маршрутках державні органи влади мають "сказати своє слово".

Сьогодні, 5 лютого, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що пенсіонери повинні їздити у маршрутках безкоштовно відповідно до наданих їм пільг. Однак мер очікує, що державні органи влади мають "сказати своє слово".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Сьогодні АТП-1 працює в дуже складних умовах, бо вони чи не єдині, хто безкоштовно перевозить пенсіонерів, спільно з електротранспортом. Я очікую, що державні органи влади мають сказати своє слово. Ми не маємо права тут на якісь дії, які можуть зашкодити людям, що користуються громадським транспортом. Я вважаю, що є нормативні документи, які зобов’язують перевізників возити пенсіонерів, і вони повинні користуватись пільгами", – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у львівських маршрутках пенсіонери змушені платити за проїзд із 20 січня. Таке рішення самостійно прийняли приватні перевізники.

Однак у маршрутках, які у Львові обслуговує комунальне АТП-1, проїзд для пенсіонерів є безоплатним

Згодом міська влада надіслала листа до управління Укртрансбезпеки у Львівській області з вимогою перевірити дії приватних перевізників та вжити усіх необхідних заходів.

Як потім заявили у Львівській міськраді, держава має терміново врегулювати всю законодавчу базу щодо пільгового перевезення пенсіонерів в громадському транспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.