Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дуб

Середа, 7 лютого 2018, 12:44

На Львівщині посадили за ґрати майстра лісу через дуби

дуб

Через службову недбалість посадовця підприємству та навколишньому середовищу були заподіяні збитки на загальну суму майже 371 000 гривень.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокуратури області виявили факт незаконного зрізання дубів у одному з районів Львівщини.

Правоохоронці встановили, що впродовж грудня 2014 року-березня 2015 року майстер дільниці районного лісогосподарства, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, у закріплених за ним кварталах допустив самовільні порубки 54 дерев породи дуб загальною кубатурою 112 кубометрів. Це підтверджено відповідним актом комплексної ревізії виробничої та лісогосподарської діяльності.

Внаслідок протиправних дій охоронюваним державою інтересам навколишньому середовищу та підприємству завдано збитків на суму майже 371 000 гривень. Посадовцю було повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За вироком суду майстру лісогосподарства призначено покарання – три роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з доглядом та охороною лісових угідь строком на два роки. Крім того, засуджений має сплатити штраф в дохід держави у розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4 250 гривень).

Нагадаємо, нещодавно іншого майстра лісу з Львівщини покарали  за схожий злочин.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.