Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАБУ Львів

П'ятниця, 9 лютого 2018, 17:20

Керівник НАБУ Львівщини розповів про рух у трьох гучних корупційних справах

НАБУ Львів

Йдеться про справи відкриті Національним антикорупційним бюро і прокуратурою у 2016-2017 роках.

Сьогодні на брифінгу директор Львівського територіального управління Тарас Лопушанський прозвітував про роботу в другому півріччі 2017 року.

Він повідомив, що штат Львівського територіального управління НАБУ сформували у серпні минулого року, – він складає 8 працівників. Крім них до справ долучають детективів, яких для цього відряджають з головного управління НАБУ, – таких є 15. Для роботи теруправління має 22 комп'ютери та іншу техніку закуплену на кошти європейських донорів.

Протягом 2017 року Львівське управління НАБУ отримало близько 500 звернень, – по семи з них відкрито кримінальні справи.

Тарас Лопушанський повідомив про обставни деяких справ, які відкрили торік й позаторік:

у справі директора Львівського бронетанкового заводу призначили спеціальну експертизу по двигунах до танків, що підтвердила припущення детективів про непридатність цієї техніки. Роману Тимківу оголошено про підозру, розслідування триває, але справу ще не скеровано в суд;

у справі ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою у заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" вручили підозри чотирьом фігурантам, визначено суми застав, яких наразі не внесли; 

продаж землі для зведення індустріального парку на околиці Львова, що розслідувала Генеральна прокуратура, зараз розслідує НАБУ.

Нагадаємо, Львівське територіальне управління Національного антикорупційного юбюро відкрили  у серпні 2016 року. До його юрисдикції входить 8 областей Західної України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.