Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 14 лютого 2018, 10:04

Садовий про підземний паркінг у Львові: без підтримки університету цього робити не можна

Андрій Садовий

Андрій Садовий вважає, що у Львові вибрали ідеальне місце для зведення підземного паркінгу, однак без підтримки ЛНУ ім. І. Франка його будувати не можна.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що з університетською спільнотою місто вже 2 роки веде дебати щодо будівництва підземного паркінгу на території парку І. Франка.

Однак мер також наголосив, що будувати підземний паркінг, в межах якого також збираються реконструюати площу перед головним корпусом ЛНУ ім. І. Франка, без підтримки університету не можна.

"З точки зору розташування це – ідеальне місце, бо будувати паркінг на відкритій площі легше, ніж щось придумувати інше. Ми дебатуємо з університетською спільнотою вже більше 2 років щодо будівництва паркінгу. Ми вийшли вже на перше громадське обговорення. Вчора послухали різні сторони. Пан Чаплінський отримав нові завдання і далі буде продовжувати цю роботу у тісній співпраці з університетською спільнотою. Без підтримки університету цього робити не можна. Ліворуч та праворуч університету машини вже паркують в три ряди. Як це унеможливити? Де інше місце, щоб збудувати паркінг в цьому ареалі? Архітектор міста має свою чітку позицію. Я вважаю, що вона має право на життя", – розповів Андрій Садовий.

Зазначимо, наукова спільнота ЛНУ ім. І. Франка виступила проти будівництва підземного паркінгу на території парку Франка.

Сам підземний паркінг розташовуватиметься на вул. Університетській і займатиме територію партерної частини парку Івана Франка. Його місткість становитиме від 380 до 390 паркомісць. Орієнтовна вартість будівництва – 120-150 млн грн.

Також у межах будівництва підземного паркінгу хочуть реорганізувати дорожній рух вул. Січових Стрільців, Університетською, Листопадового Чину та на прилеглих до них вулицях.

Нагадаємо, громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. Січових Стрільців, вул. Університетської, вул. Листопадового Чину у міській раді триває до 19 лютого. Детальніше – тут.

Додамо також, що вказана територія входить до історичного ареалу Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.