Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

церква св. Параскеви

Google maps

Середа, 14 лютого 2018, 13:48

Із бюджету Львова виділили 900 тисяч на ремонт храму св. Параскеви

церква св. Параскеви

Відреставровувати нижню частину храму св. Параскеви П’ятниці, яка зроблена з каменю, почнуть не раніше квітня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цьогоріч із бюджету Львова виділили 900 000 грн на ремонтно-реставраційні роботи в церкві св. Параскеви П’ятниці (УПЦ КП), що на вул. Б. Хмельницького, 77.

"Це є перехідний об’єкт із минулого року. Цього року ремонтні роботи тут завершать. Роботи розпочнуть, коли буде тепло. Оскільки у храмі св. Параскеви П’ятниці проводять роботи по каменю, тому температура має бути стабільна: і вдень, і вночі – більше 5-10°C. Тому раніше квітня роботи не розпочнемо", – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища міської ради Лілія Онищенко.

Як зазначив розповів настоятель храму св. Параскеви П’ятниці о. Ігор Малетич, торік дах храму покрили міддю, а нещодавно тут завершили гідроізоляційні роботи.

"Реставраційні роботи у нашому храмі мають кілька етапів. Перший етап ми вже здійснили. Це – перекриття даху міддю. Ми зробили це своїми силами., наразі дах не тече. Недавно закінчили гідроізоляцію, що було другим етапом. Третій етап – реставрація каменю, бо він має властивість відлущуватись. Маємо це зробити, а також обробити цеглу, щоб зберегти її у первісному стані", – пояснив о. Ігор Малетич.

Зазначимо, церква святої Параскеви П’ятниці – одна з найстаріших у Львові, її збудвали у XVII столітті. У стильових особливостях храму перегукуються готика і бароко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.