Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

jhu.edu

Середа, 19 вересня 2012, 14:29

Верховна Рада надала Нацбанку право визначати граничні суми розрахунків готівкою

Верховна Рада України надала Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних і юридичних осіб, а також для фізосіб-підприємців.

 

За прийняття такого законопроекту проголосували 270 депутатів.

Рада також надала право здійснювати діяльність платіжних систем в Україні тільки після їх реєстрації у порядку, встановленому НБУ.

Документ надає Нацбанку право визначати напрямку розвитку сучасних електронних банківських технологій, контролювати створення електронних платіжних інструментів, платіжних систем і засобів захисту банківської інформації, установлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних, юридичних осіб та для осіб-підприємців.

Законопроект також передбачає встановлення штрафу в розмірі 8,5 тис. грн. за обмеження або відмову в реалізації права споживача оплачувати покупки в торговельних точках за допомогою електронних платіжних коштів.

Контроль за наявністю в суб'єктів господарювання платіжних терміналів, відповідно до документа, покладає на Державну податкову службу.

Відповідно до законопроекту податкова отримує право здійснювати контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків готівкою за товари (послуги) з використанням електронних платіжних коштів.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.