Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Інститут релігії і суспільства УКУ

Інститут релігії і суспільства УКУ

Понеділок, 19 лютого 2018, 15:22

Інститут релігії і суспільства УКУ реалізує всеукраїнський проект за підтримки японського фонду

Інститут релігії і суспільства УКУ

Інститут релігії і суспільства УКУ став єдиним в Україні, що отримав підтримку від японського фонду NiwanoPeaceFoundation на реалізацію важливих заходів на сході і півдні країни.

Про це повідомляє Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету.

У 2017-2018 роках Інститут релігії і суспільства УКУ реалізовує всеукраїнський проект "Діалог для побудови миру: сприяння міжрелігійній толерантності між релігійними громадами України", який підтримав японський фонд NiwanoPeaceFoundation.

Як зазначив доктор філософії, науковий працівник Інституту релігії та суспільства УКУ Ярослав Кіт, університет – єдиний в Україні, що у 2017 році виграв заявку на реалізацію важливих заходів на сході і півдні України.

"Проект спрямований долати стереотипи, будувати діалог між людьми різних релігій та конфесій на засадах любові і довіри. В межах проекту запланована низка семінарів про соціальне вчення і досвід міжрелігійного діалогу Митрополита Андрея Шептицького у містах півдня і сходу України", – наголосив Ярослав Кіт.

Відтак, 27-28 квітня в УКУ відбудеться міжнародна науково-практична конференція "Культура діалогу та діалог культур: релігійні чинники в умовах пошуку порозуміння", а наприкінці червня заплановано відкрити VIII Літню школу "Соціальна думка митрополита Андрея Шептицького" – тижневий курс для молоді, що містить лекції, дискусії, інтерактивні заняття, фільми, екскурсії, знайомство з релігійним та культурним різноманіттям Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.