Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Вівторок, 27 лютого 2018, 12:16

Іноземців штрафуватимуть за спробу незаконно в'їхати до України

пункт пропуску

Верховна Рада ввела штрафи за порушення іноземцями заборони в'їзду до України.

Сьгоодні Верховна Рада прийняла закон №5442, згідно з яким ввела штрафи за порушення іноземцями заборони в'їзду до України та за порушення порядку перетину лінії розмежування в зоні АТО, а також збільшила штрафи за порушення правил перетину українського державного кордону.

Це рішення підтримав 251 народний депутат.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, штраф за злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовця або співробітника Державної прикордонної служби, які несуть службу з охорони державного кордону становитиме від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз – від 5 до 10 мінімумів). Вчинення таких дій групою осіб каратимуть штрафами від 100 до 300 (зараз 10-20 мінімумів).

Штрафи за порушення іноземцями правил перебування в Україні і транзитного проїзду її територією становитимуть 100-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз від 30 до 50 мінімумів).

Таке ж збільшення штрафів передбачено і за недотримання іноземцями встановленого порядку реєстрації або за проживання в Україні за недійсними чи простроченими документами, а також за порушення встановленого терміну перебування в Україні, які встановлені на пункті пропуску через державний кордон.

Перетинання або спроба перетину держкордону поза пунктом пропуску або через пункт пропуску без документів або за підробленими документами тягнуть за собою штраф від 200 до 500 мінімумів (зараз 100-200).

А за перетин або спробу перетину лінії зіткнення в зоні АТО поза пунктами в'їзду-виїзду або в таких пунктах, але без документів, або без дозволу органів влади каратимуть штрафами від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.