Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

goethe.de

Четвер, 20 вересня 2012, 12:31

Виставу «Шалена кров» Єнса Гільє і Нуркана Ерпулата покажуть у Львові

  27 вересня о 20:00 у Львові на великій сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва відбудеться показ вистави «Шалена кров» відомих німецьких драматургів Єнса Гільє та Нуркана Ерпулата.

Про це повідомляє прес-служба Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA».

Показ відбудеться у межах програми «Драма Європи: нова німецька драматургія» під час  ІІІ Фестиваль сучасної драматургії «Драма.UA», який проходитиме із 27 по 30 вересня.

«Шалена кров» вже здобула визнання на минулорічному фестивалі «Берлінські театральні зустрічі».

«П’єса отримала великий резонанс і позитивну критику, зокрема, здобула Премію публіки на Мюльхаймскому театральному фестивалі 2011 року і, згідно з опитуванням критиків, яке провів журнал “Театер Хойте”, була обрана “П'єсою року”. Цього року «Шалену кров» поставив Київський театр російської драми ім. Лесі Українки за режисурою Алли Рибікової», – зазначено у повідомленні.

Соціальна тематика п’єси робить її гострою та актуальною для суспільства – важкий шлях до пізнання істин. У п’єсі розповідається про звичайну школу в одному з районів компактного проживання мігрантів і постмігрантів зі Сходу. Звичайний клас. Звичайний урок німецької літератури на тему «Твори Фрідріха Шиллера».

«Звичне всім повальне незнання суті предмета – прикмета часу будь-якої звичайної школи у будь-якій країні, – на тлі поведінкової розбещеності учнів, що межує з непристойністю. Але рутинний хід заняття порушує несподівана подія: з сумки одного з учнів падає на підлогу бойова зброя. Вчителька виявляється спритнішою, – і зброя потрапляє до її рук, що кардинально змінює хід уроку. Осягнення великих гуманістичних основ європейського мислення відбувається тепер під дулом пістолета», –  коротка анотація до п’єси та вистави.

Квитки на виставу коштуватимуть 20, 30 та 50 грн. Більше інформації про виставу тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.