Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

П'ятниця, 2 березня 2018, 16:20

Клімкін вважає доцільним будівництво пунктів пропуску через кордони регіонами

пункт пропуску

Міністр закордонних справ прокоментував рішення Євросоюзу співфнансувати модернізацію пунктів пропуску на кордонах України.

Сьогодні Міністр закордонних справ України перебуває з робочим візитом у Львові. Під час прес-конференції він сказав:

"Я вважаю, що потрібно прийняти одне важливе рішення: за побудову пунктів пропуску повинні відповідати регіони. Це їх відповідальність, але і фінансова спроможність. Звичайно, стартегічне планування повинне залишатись на рівні держави. У нас є двосторонні комісії з усіма прикордонними країнами, де Мінстерство закордонних справ бере дуже активну участь.

Але те, що пункти пропуску не побудовані протягом десяти років, це вирок існуючій системі. І якщо ми не можемо вірити в українську бюрократію, а в цьому випадку ніхто вже не вірить, ми маємо прийняти рішення і сказати, що аби кордон припинив бути кордоном, що створює проблеми, мають відповідати тут.

Якщо ми найближчим часом, протягом 2-3 років це кардинально не змінимо, матимемо на кордоні ситуацію близькою до колапсу.
Без збільшення контактів людських, економічних, все те що плануємо з Євросоюзом – транскордонні проекти, нові регіональні, інвестиційні – воно просто не працює."

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.