Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Павло Клімкін

П'ятниця, 2 березня 2018, 16:56

Клімкін висловив оптимізм щодо заборони перепоховання поляків

Павло Клімкін

Міністр закордонних справ оголосив головну умову прдовження діалогу з поляками у цьому питанні.

Сьогодні під час прес-конференції у Львові Міністр закордонних справ роз'яснив позицію щодо заборони ексгумації поляків на території України:

"Чому ми припинили ексгумацію? Після того, як ставлення до наших пам'ятників принципово змінилось...Це питання не лише політичного ставлення, а й людського. Коли у Грушовичах руйнують пам'ятник, а місцева влада намагається частину цих пам'ятників вкарбувати у якусь там дорогу, то це, я вважаю, певна межа, яку люди, саме люди, християни, не можуть перетинати.

Я впевнений, що ми домовимося з нашими польськими друзями як іти далі, але фундаментальною пердумовою є повага і ми ж не вимагаємо до символів, до того розуміння нашої історії, вимагаємо поваги до українців, які загинули, яким встановлені пам'ятники. Без тої поваги, звичайно, таких перемовин досягти не можна."

Нагадаємо, в Україні нещодавно почала діяти заборона на перепоховання загиблих на території України поляків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.