Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

tsn.ua

Четвер, 20 вересня 2012, 15:50

Сьогодні кожен двірник чекає на рішення депутатів, щоб отримати зарплатню – Ірина Маруняк

Кошти, виділені на санітарну очистку у Галицькому районі, закінчилися 10 серпня, працівники ЛКП вже другий місяць чекають заборгованих заробітних виплат.

 

Про це розповіла голова районної адміністрації Ірина Маруняк  сьогодні, 20 вересня, на сесії Львівської міськради.

Вона також відзначила, що відсутність коштів становить небезпеку для санітарного та епідеміологічного стану у центральній частині міста, створює труднощі у підготовці до зими та викликає обурення працівників.

«З року в рік рішенням депутатського корпусу суму, яку виділяють на санітарну очистку у місті, постійно зменшують», – зазначає Ірина Маруняк.

Коштів попередніх років вистачало на прибирання орієнтовно 70% території. Центральну частину міста працівники прибирають кожен день.

«10 серпня закінчились гроші на оплату праці. Я прошу працівників не кидати віників і все одно слідкувати, щоб у місті й, зокрема, у центрі було чисто. Кожен двірник чекає сьогодні на рішення депутатів про те, чи буде виділено кошти. У них є сім’ї, які потрібно годувати. Якщо грошей не буде, то люди, звичайно, кинуть мітли і прибирати не будуть. Наближається зима, треба прибирати території, чистити тротуари, щоб люди не падали, організовувати механізоване прибирання, а грошей немає», – пояснює ситуацію Ірина Маруняк.

2010 року на Галицький район виділили 8 млн. 900 тис. грн. 2012 року — 6 млн. 300 тис.

Нагадаємо, саме через це двірники вийшли сьогодні страйкувати під Львівську міськраду, а міський голова Андрій Садовий під час сесії сьогодні, 20 вересня, звинуватив у ненаданні коштів депутатів міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.