Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 6 березня 2018, 11:37

Енергетична безпека має стати завданням держави, а не простором для маніпуляцій, – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Українська влада вкотре продемонструвала, що упродовж останніх років займалася просто окозамилюванням українців.

Чиновники переконували нас, що ми не купуємо російського газу і, що в країні все гаразд із теплопостачанням. Але карти всі були відкриті, коли минулого тижня російський «Газпром» відмовився постачати газ Україні. Після цього стало очевидно, що залежність від монополіста країни-агресора в України таки є.

Про це для одного з українських Інтернет-видань написав голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За словами політика, якщо минулі три зими були «на руку» Україні (без сильних морозів), а відтак, запасів блакитного палива лишалося вдосталь, то цьогоріч погода відіграла свою роль.

«Чиновники не розрахували потужностей і витрат, а тому звернулися до українців «прикрутити» свої газові прилади… І в цій ініціативі, нібито нічого поганого немає, але… В той час, коли керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв отримує зарплату мільйонами гривень в місяць в мене виникає великий сумнів – чи він «прикрутив» опалення у своїй домівці… Натомість дитячі садочки, школи, вищі навчальні заклади пішли на вимушені канікули – з метою економії… Пріоритети, очевидно, влада розставила на свої місця», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Головний «батьківщинівець» Львівщини наголосив на тому, що в Україні відсутня чітка і злагоджена енергетична політика.

«Ми багато говоримо про енергоефективні технології, власний видобуток газу, але далі слів справа не доходить. Так, до прикладу, у сусідній Польщі на котельнях спалюють власне польське вугілля, а нам продають свою частину імпортного російського газу. Окрім того, наші сусіди мають стовідсотковий поквартирний та побудинковий облік газу і тепла. В Україні ж 3,5 мільйони квартир споживає блакитне паливо без обліку, а за нормами, половина багатоквартирних будинків без теплових лічильників», –  наголосив Михайло Цимбалюк.

Політик звернув увагу на те, що котельні Червонограда, Соснівки, Нововолинська працюють на газу, а видобуте вугілля не має збуту через домовленості олігархів.

«Чотири роки бездіяльності і маніпуляцій – так можна коротко описати ту ситуацію, яка склалася на енергетичному ринку країни. Українська влада так і не спромоглася встановити квартирні газові лічильники у понад трьох мільйонах квартирах. Варто негайно продумати загальнодержавну програму зі встановлення теплових лічильників з регуляторами. Українців потрібно навчити заощаджувати, а не сподіватися на субсидії від держави, бо українська економіка може зайти в глухий кут, коли понад 9 мільйонів домогосподарств отримує державну пільгу», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.