Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Меморіал львівських орлят

Четвер, 15 березня 2018, 13:27

Польща засудила вибух на території меморіалу Львівських орлят

Меморіал львівських орлят

У МЗС Польщі вважають цей інцидент черговою антипольською акцією в Україні.

Про це повідомляє Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Польщі наголосило, що вибух на території меморіалу "Львівські орлята" на Личаківському цвинтарі у Львові є черговим антипольським інцидентом та рекомендувало полякам зберігати "особливу пильність" під час подорожей в Україну.

"Міністерство закордонних справ Республіки Польща висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з вибухом невідомого предмета на Цвинтарі оборонців Львова, що стався ввечері 13 березня 2018 року. Це черговий антипольський інцидент з використанням вибухових матеріалів на заході України в останні місяці", – йдеться у повідомленні.

Відтак, міністерство засуджує осіб, відповідальних за цей акт, та вимагає встановити і покарати зловмисників.

Нагадаємо, 13 березня на території ЛКП «Музей Личаківський цвинтар» стався вибух: на клумбі одного з полів кладовища вибухнула граната, яку кинули через огорожу.

Вчора львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодоцього інциденту, наразі правоохоронці встановлюють обставини вибуху на Личаківському цвинтарі та осіб, причетних до скоєння злочину.

Постраждалих внаслідок вибуху немає, як й пошкоджень надгробків та поховань.

Додамо, нещадавно Міністерство закордонних справ Польщі також  зі стурбованостю відзначило  хід демонстрації, що її організували на початку березня націоналістичні організації Львова під гаслами "Львів не для польських панів" та "кому належить Львів".

А наприкінці січня голова Львівської ОДА Олег Синютка висловив занепокоєння через низку питань щодо відносин між Україною і Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.