Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Четвер, 15 березня 2018, 12:40

Український поліцейським заборонили критикувати накази керівництва

львівська поліція

Верховна Рада прийняла закон про Дисциплінарний статут Нацполіції.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України". Це рішення підтримав 251 народний депутат.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, статут визначає сутність службової дисципліни в Національній поліції України, повноваження поліцейських та їх керівників з її додержання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Зокрема, поліцейський має бути вірним присязі; знати закони, що визначають повноваження поліції; надавати допомогу та запобігати вчиненню правопорушень; безумовно виконувати накази керівників; підтримувати рівень своєї підготовки; берегти службове майно; поважати честь і гідність інших поліцейських і працівників поліції; дотримуватися правил носіння однострою та знаків розрізнення; сприяти керівникові в організації дотримання службової дисципліни; під час несення служби поліцейському заборонено перебувати у стані алкогольного, наркотичного та/або іншого сп’яніння.

Також забороняється критика наказів керівництва, однак поліцейський не має виконувати незаконний наказ. Якщо поліцейський отримає такий наказ, то він має письмово доповісти про це керівнику, який віддав наказ, та своєму безпосередньому начальникові.

Дія статуту поширюється на керівництво Національного антикорупційного бюро України, осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України та податкової міліції.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.