Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ouristguide.lviv.ua

Понеділок, 24 вересня 2012, 13:58

Львів може стати конкурентом Кракова і Праги – Finаncial Times

Зовсім скоро Львів зможе скласти конкуренцію переповненим туристами Празі та Кракову, якщо використає досвід, отриманий під час  Євро-2012.

Про це пише видання Financial Times у статті «Львів: коштовний камінь Габсбургів, що вцілів упродовж історії».

Львів має значні переваги порівняно з іншими містами колишньої Автро-Угорської імперії – тут немає величезних потоків туристів, які шукають середньовічних площ, історії та культурних кафе, пише видання.

«Новий аеропорт і високошвидкісний поїзд до столиці Києва зробили його більш доступним для іноземних туристів, 150 тисяч з яких побували тут під час Євро-2012», – йдеться у статті.

Попри це, цитує видання в.о. голови правління КУ Інституту міста Олександра Кобзарева, Львову є куди розвиватись: «Щороку місто приваблює від 800 тисяч до 1 мільйона туристів порівняно з 8-9-ма мільйонами в Кракові. Краків має 20 тисяч ліжок, в той час як Львів має 6 або 10 тис, включаючи хостели».

«На відміну від інших регіонів України, у Львові процвітає малий та середній бізнес, в більшості заснований людьми, які працювали на Заході, заробляючи капітал і цінний досвід», – автор статті наводить слова голови компанії «Western Ukrainian Management Consulting» Андрія Бевзюка.  

Утім, як йдеться у матеріалі, вирішення деяких проблем залишається поза межами компетенції міської влади: «Технічні інновації та нова інфраструктура полегшили тисняву на кордонах, однак добратися сюди автомобілем досі проблематично».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.