Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

трамвай

Вівторок, 3 квітня 2018, 10:00

У Львові вирішили збільшити вартість проїзду у електротранспорті

трамвай

Вартість разового квитка для проїзду у тролейбусах і трамваях планують підняти до 5 гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив вчора під час громадських слухань заступник директора ЛКП "Львівелектротранс" з питань економіки В’ячеслав Кокошко, враховуючи ріст мінімальної заробітної плати та здорожчання електроенергії, тариф на проїзд в електротранспорті пропонують підвищити до 5 грн.

Однак, за його словами, піднімуть лише вартість разового проїзду при купівлі квитка, натомість вартість абонентської картки становитиме 160 грн. 

"ЛКП "Львівелектротранс" у 2017 році отримало 158 млн грн збитків. Тому без коригування тарифу підприємство не зможе функціонувати. Серед головних причин коригування вартості проїзду – подорожчання тарифу на електроенергію для комунальних підприємств Львівщини. Станом на сьогодні вартість одного кіловата електроенергії для ЛКП "Львівелектротранс" становить 2,87 грн. Для порівняння, на початок вересня вартість була 2,20 грн", – наголосив В’ячеслав Кокошко.

Як додав заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, попри підняття тарифу, проїзд для пенсіонерів і для всіх категорій пільговиків залишається безкоштовним.

Нагадаємо, раніше громадська рада при управлінні транспорту Львівської міської ради одноголосно підтримала запровадження тарифу у 5 гривень за проїзд в електротранспорті.

Додамо, сьогодні 28,4% рухомого складу Львівелектротрансу є у справному стані, ще понад 46% потребують середнього або капітального ремонту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.