Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

вуличні музиканти

dhogle.wordpress.com

Вівторок, 3 квітня 2018, 13:13

У Львові формують комісію, що контролюватиме діяльність вуличних митців

вуличні музиканти

До нею увійдуть представники туристичного бізнесу, культурних середовищ і вуличні музиканти.

Сьогодні на прес-конференції директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда і депутатка Львівської міської ради Юлія Хомчин розповіли про комісію з розгляду звернень на проведення вуличних виступів.

"Ми наразі збираємо пропозиції щодо участі в ній. Комісію та графік її засідань затвердить розпорядженням міський голова. Тому якщо у когось будуть якісь пропозиції, ми їх розглянемо. Склад і графік засідань комісії оприлюднять," – повідомила Наталія Бунда.

Вона припустила, що перше засідання такої комісії відбудеться приблизно за 2 тижні.

Зазначимо, що на підставі протоколів засідання цієї комісії охочим виступати у місті надаватимуть письмову відповідь, що є підставою для здійснення вуличного виступу.

Юлія Хомчин додала:
"Вуличне мистецтво – це не лише музика. Воно різножанрово представлене на вулицях. І були скарги львів'ян до правил техніки безпеки щодо вогняних шоу і художників, які працюють з балончиками, що утворюють токсичні випари. Ми збираємось зобов'язати їх дотримуватись правил техніки безпеки, бодай мати вогнегасник біля себе, коли вони це організовують. Також варто аби вони також зазначали місце і години запланованих виступів.

І у цій Концепції, яку ми будемо ще напрацьовувати, технічно відшліфовувати, шукати інструменти, які будуть ефективними, які можна виконати зараз на рівні місцевого самоврядування, будемо трішки ширше говорити про вуличне мистецтво."

Результатом цього має бути ухвала міської ради. У ній детально розпишуть процедуру дозволу вуличних виступів, інших заходів.

Нагадємо, минулого тижня Львівська міська рада погодила Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях Львова. Відтак введено обмеження щодо інструментів, часу, місця виступів у центральній частині міста. Концепція застосовується до всіх видів вуличного мистецтва, що здійснюється у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.