Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

домашні улюбленці

Середа, 4 квітня 2018, 15:42

Львівські муніципали розпочинають рейди на власників тварин

домашні улюбленці

ЛКП "Муніципальна варта" проводитиме рейди щодо перевірки господарів тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця у єдиній базі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак, реєструвати собак у єдиній базі необхідно для того, щоб її можна було швидко повернути додому, адже під час реєстрації тварини вказуються її власника, а домашній улюбленець має спеціальний жетон, який можна перевірити на сайті Animal-ID або зателефонувавши в ЛКП "Лев".

"Собак потрібно реєструвати, оскільки є понад 30 тисяч львів’ян, які не зробили цього, тому під час відлову не можна сказати чи ця собака безпритульна, чи домашня. Окрім цього, власники тварин можуть скористатися послугою безкоштовного чіпування, оскільки ЛКП має 5 тисяч безкоштовних чіпів", – зазначила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Станом на 31 грудня 2017 року у ЛКП "Лев" було доставлено 1 236 тварин: 851 собаку і 385 котів.

Нагадаємо, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.