Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

sagaxexpeditions.com

Вівторок, 25 вересня 2012, 11:01

Чотири райони Львівщини отримали на енергозбереження 46 млн.грн., передбачених Кіотським протоколом

Чотири райони Львівської області – Старосамбірський, Турківський, Сокальський та м. Червоноград отримають 46 млн. грн. на енергозбереження, передбачених Кіотським протоколом. 

Про це повідомила прес-служба Кабміну. 

Про це йшлося під час зустрічі Голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка з делегацією представників японської організації з розробки новітніх енергетичних та промислових технологій (НЕДО) та головою Державного агентства екологічних інвестицій Владиславом Якубовським.

Під час зустрічі сторони обговорили стан реалізації проектів за схемою зелених інвестицій, які здійснюються за кошти, отримані від продажу одиниць (частин) установленої кількості японським контрагентам у межах Кіотського протоколу.

Загалом, із практично 489 об’єктів Кіотського протоколу в Україні, 11 фінансуються на Львівщині.

Прикладом ефективного використання коштів на заходи з енергозбереження на об’єктах Львівщини є Хирівська школа-інтернат, в якій навчається 360 учнів. На одну із найбільших шкіл району, згідно з Кіотським протоколом, було виділено 6,5 млн. грн. На ці кошти поміняли вікна та утеплили фасад навчального закладу.

Кіо?тський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Головна мета угоди: стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Станом на 1 вересня 2012 року Держекоінвестагентство розглянуло та схвалило 1942 проекти цільових екологічних (зелених) інвестицій у 25 регіонах України.

Згідно з договорами продажу одиниць (частин) установленої кількості з японською стороною погоджено 489 проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій у 24 регіонах України загальною вартістю 3 608,5 млн. грн. та очікуваними щорічними скороченнями викидів парникових газів 110,4 тис. т СО2-екв, які відповідають вимогам чинного законодавства.

Одним з ключових обов’язків, які взяли на себе ДП «Держекоінвест» було не лише своєчасне виконання робіт з теплосанації, але й гарантування високої якості їх здійснення. Роботи на об’єктах розпочалися в умовах початку навчального року, та в останні місяці дії першого періоду Кіотського протоколу в рамках якого такі проекти взагалі отримали право на життя.

У середньому на теплосанацію одного закладу соціальної сфери, освіти чи охорони здоров’я передбачено від 2 до 5 млн. грн., по деяким об’єктам до 10–15 млн. грн., в залежності від стану закладу та його розмірів. Теплосанацією передбачено заміну вікон та дверей, утеплення фасадів, ремонт покрівлі, вентиляційної системи. Теплосанація в першу чергу спрямована на збереження більшої кількості тепла у приміщеннях та як наслідок – значної економії енергоресурсів, зменшення кількості використаного палива для обігріву приміщень, що у свою чергу призведе до скорочення викидів СО2 в атмосферу. Планові скорочення викидів парникових газів становитимуть близько 61 378 тисяч тонн СО2-екв./рік.

У майбутньому на здійснення робіт з теплосанації чекає ще близько 1500 об’єктів соціальної інфраструктури України, які вже подали свої заявки до Державного агентства екологічних інвестицій України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.