Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lvivhotel.com

Вівторок, 25 вересня 2012, 11:11

Багатофункціональний комплекс планують збудувати у Львові

Львів потребує виставкового центру міжнародного класу, сучасного великого концертного залу та сучасної спортивної арени для різноманітних видів спорту, також зимових.

На цьому вчора, 24 вересня, не прес-конференції наголошував Почесний президент асоціації імплантологів України, громадський координатор проекту багатофункціонального комплексу Мирон Угрин.

Мирон Угрин розповів: «Ми вже понад 10 років проводимо у Львові конференції. Вже на останніх конференціях ми відчули значний дефіцит місця проведення. Деякі конференції тепер доводиться проводити в Києві, а не у Львові. У 2007 році ми мали 687 учасників з 23 країн. Задіяний був Оперний театр, театр Заньковецької, які зовсім не відповідають місцю проведення наукових конференції, виставкових мироприємств. Вже у 2009 році конференція зібрала понад 1000 осіб. Для кількох тисяч людей немає відповідного конференц-залу, немає залу, щоб нагодувати стільки людей».

У зв'язку з такими проблемами ініціативна група пропонує збудувати у Львові на території біля стадіону «Арена Львів» великий багатофункціональний комплекс. Група звернулася з пропозицією включити створення такого комплексу в генеральний план забудови міста Львова до 2020 року.

Тепер треба виділити землю, знайти інвесторів. Та, за словами Мирона Угрина, інвестори хотіли б мати гарантії: стабільність в політиці та економіці, а також чіткі рішення щодо земельних питань.

Створення такого комплексу посилить роль Львова в ділових, логістичних та культурних колах. Також, за словами директора департаменту «Євро-2012» Олега Засадного, наявність такого комплексу дозволить створити від 1500 до 3000 тис. робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.