Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТРЦ

Середа, 11 квітня 2018, 13:56

Через порушення вимог протипожежної безпеки в Україні планують закрити 16 ТРЦ і 3 лікарні

ТРЦ

ДСНС подала до суду щодо закриття 37 торгово-розважальних центрів, шкіл, садочків та лікарень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України України.

Як заявив сьогодні під час засідання уряду голова ДСНС Микола Чечоткін, станом на сьогодні надзвичайники перевірили на дотримання вимог пожежної безпеки 1 319 об'єктів, з яких 937 ДНЗ і шкіл, 56 лікарень, 326 торговельно-розважальних центрів і об'єктів дозвілля. 

Із них було виявлено понад 15 тисяч порушень.

"Для проведення наглядових заходів задіяно більше 2 300 працівників ДСНС України. Особлива увага під час перевірок звертається на питання щодо забезпечення безпеки людей, а саме: відповідність вимогам пожежної безпеки, шляхи евакуації, наявність і технічних стан систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння, а також системи оповіщення та димовидалення", – зазначив Микола Чечоткін.

За його словами, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних закладів, а також 3 лікарень.

Нагадаємо, уряд вирішив провести масштабні перевірки громадських закладів України на пожежну безпеку, а також попередив про відповідальність за спробу не впустити до приміщень торгово-розважальних центрів працівників ДСНС.

Щодо Львова, то станом на кінець березня торгово-розважальний центр "Форум Львів" не впускає інспекторів Державної служби з надзвичайних ситуацій для проведення перевірки.

Також у місті перевірять усі торгові та дитячо-розважальні центри Львова щодо безпеки перебування людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.