Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

savemercury.org.ua

Вівторок, 25 вересня 2012, 13:38

Реставрацію скульптури Меркурія завершать до кінця жовтня

Скульптура Меркурія у Львові на вул. С. Стрільців, 3, врятована від подальшого руйнування – завершити реставраційні роботи скульптори-реставратори планують до кінця жовтня.

Про це сьогодні, 25 вересня, на прес-конференції розповів учасник ініціативи «Врятувати Меркурія» Ростислав Паранько

Реставраційні роботи на скульптурі Меркурія у Львові тривають з середини червня. За той час розчистили, закріпили та законсервували поверхню скульптури.

Ростислав Паранько розповів, що за майже 100 років з Меркурія повідпадали деякі частини: рука із знаменитим жезлом-кадуцеєм, пальці, крила на колесі. Саме зараз триває відтворення цих втрачених частин. Над цим працюють бакалаври Національного університету Львівська політехніка.

«Для реставрації скульптури 30 тис. грн. зібрала громадськість Львова, а 170 тис. грн. дало німецьке товариство Міжнародної співпраці. Цих коштів достатньо для повної реконструкції скульптури. Компанія «Меркурій-центр» надала нам на цілий рік риштування на самій скульптурі безкоштовно», – додав Ростислав Паранько.

Нагадаємо, наприкінці червня розпочалась реставрація скульптури Меркурія, що знаходиться на даху будинку за адресою вул. Січових Стрільців,3. Це – завершальний етап громадської ініціативив «Врятувати Меркурія», що стартувала у Львові 2 роки тому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.