Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 16 квітня 2018, 13:35

У землях довкола Грибовицького сміттєзвалища побільшало забруднюючих речовин

Грибовицьке сміттєзвалище

Наприкінці березня екологи провели перевірку Грибовицького сміттєзвалища та відібрали проби поверхневих вод та ґрунтів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

За результатами лабораторних досліджень в пробі води визначено перевищення вмісту таких речовин: хлориди, азот амонійний, залізо, нафтопродукти, цинк, мідь, марганець, свинець, кадмій, кобальт, хром.

У Держекоінспекції зазначили, що немає прямого потрапляння поверхневої води в річки області, однак відбувається забруднення прилеглих ґрунтів до сміттєзвалища.

За результатами проведених досліджень проб ґрунтів, виявлено значне перевищення цих забруднюючих речовин. Відтак, у порівнянні з першим кварталом 2018 року, в ґрунтах поблизу Грибовицького сміттєзвалища, помітно збільшився вміст заліза, цинку, міді, хрому.

Щодо забруднення річок, то, порівняно з першим кварталом 2018 року, в меліоративному каналі біля дороги Львів – Рава-Руська, приблизно 1 км від сміттєзвалища, відмічено зменшення вмісту концентрацій азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню та важких металів. Ці речовини злегка забруднюють річку Малехівка.

Натомість, річка Малехівка не забруднює Полтву, оскільки ця річка стає забрудненою вище гирла Малехівки та сильно забруднює Західний Буг.

Нагадаємо, у лютому ЛКП "Збиранка" оголосило тендер на очистку фільтратів що накопичились на Грибовицькому сміттєзвалищі, а у квітня – на попередження надзвичайних ситуацій на сміттєзвалищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.