Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Порохова вежа

any-type-tour.com

Понеділок, 16 квітня 2018, 15:16

Архітекторів Львова благословили на майбутнє у "Порохівці"

Порохова вежа

Одна з комісій обласної ради дозволила продовження оренди Порохової вежі Львівською обласною організацією спілки архітекторів України.

13 квітня, на виїзному засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради розглянули питання використання будівлі Будинку архітектора "Порохова вежа". Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Беручи до уваги численні звернення голови правління Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдана Гоя та інших громадських діячів, а також депутатські запити щодо використання будівлі по вул. Підвальній, 4, у Львові Львівською обласною організацією Національної спілки архітекторів України, члени комісії відвідали будівлю Будинку архітектора "Порохова вежа". Депутати зустрілися із членами правління Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України, ознайомилися із їх діяльністю та оглянули приміщення. За інформацією ЛОО НСАУ у Львівській області є 250 членів спілки.

Комісія підтримала діяльність Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України та рекомендуватиме постійній комісії з питань комунального майна та приватизації обласної ради залишити за спілкою приміщення, необхідні для забезпечення їх діяльності в повному обсязі, а також звернула увагу на необхідність ефективнішого використання усіх приміщень будівлі, зокрема з метою збільшення їх доступності.

Нагадаємо, про припинення договору оренди на користування Пороховою вежею Львівською обласною організацією спілки архітекторів України в обласній раді заговорили ще у грудні 2017 року.

Тоді начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра заявляв, що спілка архітекторів відмовляється укладати договір оренди на пільгових умовах.

Додамо, у 1956 році будівлю Порохові вежі передали в довготермінову оренду Львівській національній спілці архітекторів України, а з 1991 року – їй в безоплатне користування.

У 2004 році спілка уклала угоду про спільне користування майном із рестораном, власником якого тоді був тодішній начальник управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей департаменту Львівської обласної державної адміністрації Валерій Потюк. У 2013 році спілка архітекторів скаржилась на поведінку адміністрації ресторану. Весною цього року ресторан закрили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.