Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєсортувальна лінія

Понеділок, 23 квітня 2018, 11:52

Цьогоріч на Львівщині запрацюють п'ять сміттєсортувальних ліній

сміттєсортувальна лінія

Їх встановлюють на сміттєзвалищах районних центрів області.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка у інтерв'ю виданню Укрінформ.

"Ми торік закупили декілька сортувальних ліній, а з настанням хорошої погоди почали їх монтувати на сміттєзвалищах області. Цього року їх працюватиме не менше п'яти", – заявив Олег Синютка.

Зазначимо, наразі три сортувальні лінії встановлюють на сміттєзвалищах у Дрогобичі, Самборі та Новояворівську, а за три роки у облдержадміністрації планують встановити їх на всіх полігонах твердих побутових відходів Львівщини.

Нагадаємо, техніку для сортування сміття обласна державна адміністрація купила у грудні. Додамо, що на сміттєзвалищі Золочева уже сортують сміття перед складуванням.

Синютка додав, що також цього року у області стартує будівництво сміттєспалювального заводу. Сміттєпереробні заводи на території Львівщини планують збудувати у Новому Роздолі, Дрогобицькому та Жовківському районах.

Їх зводитимуть 3 компанії, що перемогли в інвестиційному конкурсі Львівської ОДА, – ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс", ТзОВ "Глассворк технолоджі" та інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК".

Як повідомляли Варіанти раніше, всі мешканці області повинні перейти на сортування сміття до 2020 року. А станом на жовтень 2017 року роздільним збором ТПВ було охоплено лише 32% населення Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.