Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

Вівторок, 24 квітня 2018, 12:16

Міноборони не проводитиме нову хвилю мобілізації

мобілізація

Україна набрала необхідну кількість резервістів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр оборони України Степан Полторак, станом на сьогодні в Україні немає необхідності у проведенні нової хвилі мобілізації.

За його словами, в Україні є досить резервних сил, людей, які мають бойовий досвід і вони вже приписані у військкоматах й у військових частинах. Для них щорічно проводять навчально-методичні збори.

"Два-три тижні їх навчають у бригаді для проведення бойового злагодження. Ці люди готові протягом декількох днів стати до зброї – доукомплектувати підрозділи або сформувати нові частини і виконувати завдання", – додав Степан Полторак.

Нагадаємо, ще у жовтні 2016 року президент Петро Порошенко повідомляв, що не планує проодити сьому хвилю мобілізації, а призовники не будуть проходити строкову службу в зоні АТО.

Додамо, в Україні з 18 березня 2014 до 19 червня 2015 відбулося шість хвиль мобілізації. Чергова хвиля планувалася на березень 2016 року, однак плани були скасовані через те, що Збройні сили поповнилися достатньою кількістю контрактників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.